Un bătrân din Câmpulung, înşelat de două persoane necunoscute cu suma de 1.000 lei


Intră acum și în grupul de

Naivitatea l-a costat 1.000 de lei pe un bătrân din Câmpulung Moldovenesc. Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, în jurul orei 16:50, T. VALERIAN, în vârstă de 74 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a sesizat faptul că a fost înşelat de două persoane necunoscute cu suma de 1.000 lei.
Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 15:45, bătrânul se afla în curtea locuinţei, când în faţa porţii a oprit un autoturism din care a coborât un bărbat care i-a solicitat împrumut 1.500 lei, întrucât a avut un accident cu maşina în comuna Pojorâta şi o persoană a fost rănită, iar ca şi garanţie îi lăsă o sumă în valută, urmând să se întoarcă în două ore, când îi va restitui împrumutul. La un moment dat, din autoturism a coborât şi o femeie, care a cerut apă, iar T. VALERIAN i-a invitat în locuinţa sa. Câmpulungeanul i-a dat necunoscutului suma de 1.000 lei, iar acesta a pus fişicul cu valută într-o geantă tip mapă cu fermoar, a asigurat fermoarul cu un lacăt mic şi a dat geanta victimei. Cu ocazia verificării mapei, în interior au fost identificate 8 bancnote de un dolar şi două pacheţele de şerveţele marca „Belena”.
Poliţiştii au dispus măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului, şi totodată, atrag atenţia cetăţenilor asupra acestui mod de operare pentru a se minimaliza riscul de victimizare şi recomandă, în special persoanelor vârstnice, să nu intre în contact cu persoane străine sau să le împrumute sume de bani sub diferite motive.


Intră acum și în grupul de