Ministerul Educației alocă bani pentru ca 76 de școli din județul Suceava să-și amenajeze toalete. Andronescu: Vor fi realizate prin sistem modular echipat cu toate instalațiile necesare


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației alocă sume de bani pentru ca 76 de școli din județul Suceava să își amenajeze toalete, a anunțat ministrul Ecaterina Andronescu care nu a putut spune despre ce sumă este vorba, dar a subliniat că aceasta va soluționa probleme școlilor cu toalete în curte.

Ea a explicat că în acest an se alocă pentru întreaga țară suma de 65 de milioane de lei, bani care, prin intermediul inspectoratelor școlare, vor ajunge la primăriile care au școli cu toaleta în curte, fiind vorba de 1100 de școli.

Andronescu a spus că aceste toalete ar urma să fie realizate prin sistem modular echipat cu toate instalațiile necesare și că evită să vorbească despre acestea ca fiind containere.

Potrivit ministrului, aceste module vor fi achiziționate de primării care ar urma să realizeze și racordurile la rețeaua de utilități sau la fosa septică.

Ea a menționat că în județul Suceava pentru 24 de școli cu sub 50 de elevi se vor realiza toalete de capacitate mai mică, iar pentru restul se prevede amplasarea unor sisteme modulare.

La începutul anului şcolar 2018-2019, din totalul celor 741 de şcoli din judeţul Suceava, 273 de unităţi de învăţământ aveau autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 468 nu aveau autorizaţie sanitară.

Potrivit statisticilor, din școlile cu toaleta în curte au mai rămas circa 200, din care pentru 74 sunt proiecte cu finanțare prin PNDL pentru modernizare. (T.B.)


Intră acum și în grupul de