Avertizare ANM de vreme severă imediată în județul Suceava. Vântul va sufla cu 55-65 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare de vreme severă imediată pentru județul Suceava valabilă până la ora 17:00.

Potrivit ANM este vizată de avertizarea cod galben zona joasă a județului Suceava.

Meteorologii arată că se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze de 55…65 km/h.

ANM a emis, duminică, și o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată valabilă de duminică de la ora 15:00 până miercuri la ora 9:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

ANM notează că vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni.

La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.(N.B.)