Administrația Națională de Meteorologie anunță schimbarea vremii: Dumincă după amiaza vor fi furtuni, urmând ca de luni vremea să se răcească accentuat. La munte va ninge, iar vântul va spulbera zăpadă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo valabilă de duminică după amiaza de la ora 15:00 până miercuri, 8 mai, ora 9:00 de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.

ANM notează că vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni.

La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.(N.B.)