Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Suceava a solicitat schimbarea din funcţia de conducere


Intră acum și în grupul de

Constantin HarasimŞeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a transmis luni dimineaţă o adresă către Comisariatul general Bucureşti, comisarului general Silvian Ionescu, prin care solicită, la cererea sa, acordul de eliberare din funcţie şi să revină pe funcţia specifică postului de comisar. „Din bun simţ şi proprie voinţă am solicitat eliberarea mea din funcţie. Mă simt ataşat de echipa politică care mi-a oferit sprijinul în aceşti doi ani şi jumătate, de aceea consider că este normal ca într-o guvernare în care nu se regăsesc cei care m-au sprijinit, din proprie voinţă să solicit eliberarea mea din funcţie”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Constantin Harasim.

În opinia acestuia, principiul rotirii funcţiilor în instituţiile descentralizate este binevenit, în sensul că fiecare nouă echipă aduce avântul ei şi o nouă energie sistemului. „Acum nu se mai pune accent pe ocuparea posturilor de conducere în urma unor examene, ci trebuie să fii membru al partidului ce doreşte să-şi impună politica guvernamentală în teritoriu.
„Am de făcut doar o singură remarcă răutăcioasă. Unul din liderii politici a spus că i se pare firesc ca cei din guvernarea trecută să plece şi aş vrea să nu uite acest lucru când va ieşi de la guvernare”, a afirmat Constantin Harasim. Mesajul este îndreptat către preşedintele PSD Suceava, parlamentarul Gavril Mîrza.

Şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava şi-a făcut şi o scurtă analiză a activităţii instituţiei pe care o conduce din iunie 2006, astfel, în anii 2007 şi 2008, Garda s-a aflat pe primele 10 locuri pe linia activităţii de control şi sancţiuni. În anul 2007 s-au efectuat 1.177 controale, fiind aplicate 250 de sancţiuni cu o valoare totală de 22 miliarde de lei vechi. În anul 2008 au fost executate 1.137 controale soldate cu 258 de sancţiuni în valoare de 14 miliarde de lei vechi. „Anul trecut nu s-au mai înregistrat fapte deosebit de grave, astfel că şi amenzile au fost mai mici ca valoare”, a precizat Constantin Harasim.

Singurul lucru pe care îl regretă şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava este acela că nu s-a reuşit realizarea celor două depozite ecologice a judeţului.


Intră acum și în grupul de