Peste 19 500 de elevi suceveni vor participa la Evaluarea Naţională de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a


Intră acum și în grupul de

Peste 19 500 de elevi suceveni vor participa la Evaluarea Naţională de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, primii care vor susţine evaluarea sunt elevii claselor a II-a, cu probele scrise la limba română şi limba maternă, prevăzute să se desfăşoare pe 7 mai.

Conform calendarului Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a (EN II), în data de 7 mai se vor desfășura probele scrise la limba română și limba maternă, în data de 8 mai sunt prevăzute testele de citire aferente acestor discipline, iar în data de 9 mai va avea loc testul la matematică.

FOTO: adevarul.ro

MEN precizează că proba la limba română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Sursa citată menţionează că evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, se va desfăşura după următorul calendar: proba la limba română -14 mai, proba la matematică -15 mai  și proba la limba maternă -16 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) pentru elevii claselor a VI-a se va desfăşura în zilele de 22 mai la Limbă și comunicare  și pe 23 mai la Matematică și Ştiințele naturii.

Potrivit MEN, pentru elevii claselor a II-a durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test , iar pentru elevii claselor a IV-a şi a VI-a durata este de 60 de minute.

“Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei”, menţionează MEN.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de