Cod galben de inundații în județul Suceava în bazinele râurilor Bistrița, Moldova și Suceava, de luni după amiaza până în noaptea de marți spre miercuri


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis luni o avertizare cod galben de inundații pe mai multe cursuri de apă din țară, inclusiv județul Suceava unde avertizările sunt pentru bazinele râurilor Bistrița, Moldova și Suceava.

Astfel, INHGA arată că având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

În acest sens în intervalul 06.05.2019 ora 16:00 – 07.05.2019 ora 24:00 se instituie avertizarea cod galben pe râurile din bazinele hidrografice ale mai multor cursuri de apă inclusiv Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Harghita, Suceava, Neamţ şi Bacău), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava şi Neamţ), Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava).

INHGA menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de