Avertizarea cod galben de inundații pentru bazinele râurilor Suceava, Bistrița și Moldova a fost prelungită până miercuri după amiaza


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA) a emis, marți o avertizare cod galben de inundații care include și cursuri de apă din județul Suceava, valabilă până miercuri după amiaza la ora 16:00.

Sursa citată arată că se preconizează scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Astfel, sunt vizate, de avertizare, între altele râurile din bazinele hidrografice Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Harghita, Suceava, Neamţ şi Bacău), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava şi Neamţ), Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava).

Hidrologii menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.


Intră acum și în grupul de