Trimis în judecată pentru tentativă de evadare


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Hurjui, a comunicat marţi, că instituţia a dispus, la data de 05.03.2009, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a minorului MARIAN VASILE P., domiciliat în judeţul Botoşani, comuna Ibăneşti, neşcolarizat, cu antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la evadare. Adolescentul urmează a împlini vârsta de 18 ani în luna august a acestui an.

Potrivit dosarului, pe data de 04.11.2008, în timp ce se afla în stare legală de detenţie în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Rădăuţi, după ce a fost prezentat instanţei de judecată, a încercat să se sustragă în mod voit şi ilegal, prin fugă de sub escortă, fiind prins şi imobilizat după ce a fost urmărit pe o distanţă de 200 m de către agenţii de poliţie, care asigurau paza şi transportul său.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, minorul este cunoscut cu antecedente penale, fiind cercetat în 5 dosare penale de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în unul din acestea instanţa de judecată dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi violare de domiciliu (în perioada ianuarie – septembrie 2008, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, pe timp de zi şi noapte, prin efracţie, a sustras din mai multe localităţi de pe raza mun. Rădăuţi, de la persoane fizice şi juridice, bani şi bunuri în valoare totală de 35.000 lei şi a distrus geamul vitrină al unei cofetării).

Minorul nu a recunoscut fapta, apărându-se, în sensul că după ce a fost condus la Judecătoria Rădăuţi şi după ce a ieşit din instanţă nu mai reţine ce s-a întâmplat, invocând o stare de amnezie, care însă nu înlătură caracterul penal al faptei şi răspunderea sa penală.


Intră acum și în grupul de