Stelian Tănase, de Ziua Regalității, la Suceava: Eșecul României pe care îl trăim astăzi corespunde foarte exact cu eșecul pe care l-a trăit Regele Mihai, pe care moartea nu l-a găsit pe tron așa cum ar fi trebuit. Acest lucru a afectat foarte mult și destinul nostru


Intră acum și în grupul de

Ziua Regalității a fost marcată, vineri, de Muzeul de Istorie din Suceava cu o conferință cu tema „Un secol cu Regele Mihai” susținută de scriitorul și jurnalistul Stelian Tănase.

În cadrul manifestării a fost lansată și cartea „Conversații cu regele Mihai” semnată de Stelian Tănase. Acesta a spus că nu ceea ce scrie el în carte este important, ci ceea ce spune regele.

”Există o scenă extraordinară în carte, dar nu scena este extraordinară, ci ceea ce ne povestește regele, nu ceea ce scriu eu este important, ci ce spune regele”, a arătat scriitorul.

Scriitorul și jurnalistul Stelian Tănase consideră că Regele Mihai este un personaj tragic în istoria noastră care s-a gândit mereu la țara lui.

”Dacă el a avut un destin tragic și neîmplinit, nici România nu are un destin fericit. Este un destin neîmplinit. Eșecul României pe care îl trăim astăzi corespunde foarte exact cu eșecul pe care l-a trăit regele Mihai, pe care moartea nu l-a găsit pe tron așa cum a trebuit, într-o istorie normală. Acest lucru, cred eu, că a afectat foarte mult și destinul nostru,” a spus el.

De asemenea, scriitorul a evocat personalitatea Regelui Mihai și a vorbit și despre cele trei etape din viața acestuia.

De precizat că  Ziua Regalităţii, 10 Mai, marchează trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. (Cristina Adelina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de