Ucrainean cercetat penal pentru 140 de capse de pistol pentru bolţuri


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni i-au întocmit dosar penal unui ucrainean, care a încercat să scoată ilegal din ţară, prin punctul de control din P.T.F. Vicov, 140 de capse pentru pistol de împuşcare a bolţurilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean a Poliţiei de Frontieră Suceava, subcomisar Ilie Poroh- Seriţan, marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Vicov, s-a prezentat pentru a ieşi în ţară, conducând un autoturism marca „Ford Tranzit”, cetăţeanul ucrainean K. Abel., în vârstă de 34 de ani.

În urma controlului efectuat asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, s-au găsit într-un colet de carton un număr de 140 bucăţi capse pentru pistol de împuşcare a bolţurilor în pereţi. Cetăţeanul ucrainean a declarat echipei de control, că nu avea cunoştinţă despre aceste capse, deoarece a primit coletul de la o rudă, el având doar rolul de al transporta la domiciliul acesteia. Cele 140 de capse în valoare de 61 lei au fost reţinute de către lucrătorii vamali, ulterior acestea fiind predate lucrătorilor din cadrul I.J.P.F. Suceava în vederea efectuării cercetărilor.
Ucraineanului, poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea, transportul sau folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţii privind aceste materii, fără drept. Actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.


Intră acum și în grupul de