Gheorghe Flutur vrea ca banii alocaţi de PE să ajungă cât mai repede în judeţele afectate de inundaţii


Intră acum și în grupul de

Şeful deliberativului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur, a salutat miercuri, decizia Parlamentului European de a aloca suma de 11,8 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE, pentru refacerea infrastructurii în cele cinci judeţe afectate de inundaţiile din iulie 2008. Flutur a arătat că fondurile alocate de UE sunt „foarte necesare” judeţelor Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ, precizând că a discutat cu premierul Emil Boc pentru a grăbi procedurile, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în aceste zone greu încercate de calamităţile naturale.

Preşedintele CJ Suceava, care a prezentat în faţa Comisiei de bugete a PE situaţia zonelor afectate de inundaţii în vederea susţinerii acestui sprijin financiar, a menţionat că a primit din partea preşedintelui comisiei, Reimer Böge, o scrisoare în care acesta a apreciat prezentarea ce a avut rolul de a convinge „o dată în plus” europarlamentarii de necesitatea acestei alocări financiare. „Aceste sume alocate de PE vin în completarea fondurilor alocate de autorităţile locale şi guvernamentale pentru refacerea infrastructurii puternic afectate de inundaţiile din vara anului trecut”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

PE a informat miercuri, că a aprobat primul proiect rectificativ pe anul 2009, în care se solicita mobilizarea sumei de 11,8 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE (FSUE), în urma efectelor inundaţiilor care au afectat România în iulie 2008. Conform documentului citat, 241 de localităţi din judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ cu o populaţie totală de 1,6 milioane de locuitori au suferit în mod direct în urma catastrofei, care a distrus parţial sau total locuinţele şi culturile agricole. La 24 februarie, Comisia pentru bugete a PE a organizat o audiere cu autorităţile locale şi regionale implicate din România, pentru a evalua consecinţele inundaţiilor şi efectele mobilizării Fondului de solidaritate al UE.


Intră acum și în grupul de