Ministerul Transporturilor lansează procedurile pentru Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare

Ministerul Transporturilor lansează în acest an procedurile pentru Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare, a anunțat ministrul de resort, Răzvan Cuc.

Potrivit unui comunicat al ministerului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, Narcis Neaga,  au verificat, vineri, stadiul de execuție al obiectivelor de investiții gestionate de Ministerul Transporturilor aferente județului Satu Mare.

Cu această ocazie, ministrul Răzvan Cuc a precizat că anul aceasta va fi lansată procedura pentru proiectul „Autostrada Nordului”, respectiv, Drumul Expres „Petea – Satu Mare – Baia Mare”, documentația pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate fiind deja în pregătire.

”Autostrada Nordului, de la Suceava la Petea, este prinsă în Master planul pentru transporturi ca perioadă de implementare 2021 – 2030, așa cum erau multe obiective pe care noi le-am devansat. În cursul acestui an, prin iulie, august, dăm și noi drumul la un studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă sau drum expres între Petea și Baia Mare, ce va fi ne va arăta studiul de fezabilitate. Le promitem oamenilor lucrul acesta acum și ne și ținem de cuvânt”, a declarat Răzvan Cuc.

Mai mulți parlamentari din Ardeal, dar și cinci din județul Suceava, între care Angelica Fădor, Cătălin Nechifor și Eugen Bejinariu, au semnat o inițiativă legislativă pentru Autostrada Nordului ce prevede executarea obiectivului de investiții Autostrada Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava din credite externe și fonduri europene.