Ucrainean căutat de autoritățile din Germania unde a fost condamnat la 10 ani de închisoare, depistat sâmbătă dimineața în Vama Siret. Un alt ucrainean căutat de autoritățile din Austria a fost depistat tot de polițiștii de frontieră din Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au identificat și predat autorităților competente doi cetățeni ucraineni, căutaţi de autoritățile din Germania şi Austria pentru săvârșirea unor infracțiunii contra proprietăţii şi de tăinuire.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al SPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, sâmbătă dimineața în jurul orei 01:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră cetățeanul ucrainean M. I., în vârstă de 22 de ani.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din Germania, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare. Astfel, bărbatul are de executat o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru săvârșirea unor infracțiunii contra proprietăţii.

Sursa citată a precizat că și joi tot în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră un alt cetățean ucrainean, în vârstă de 42 de ani.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din Austria, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

În ambele cazuri, cetăţenii ucraineani au fost predaţi poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.(N.B.)