Focuri de armă la Straja pentru reținerea unor suspecți de contrabandă. Polițiștii de frontieră suceveni au depistat țigări de contrabandă de peste 300.000 de lei

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat la ”frontiera verde” țigări de contrabandă de peste 300.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, vineri, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, un grup de persoane care transporta colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea suspecților, dar în momentul în care au observat  echipajul  poliţiei de frontieră, aceștia au abandonat coletele şi au fugit.

Susoecții nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, iar pentru reținerea lor polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment, dar nici așa suspecții nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Straja.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 22.360 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 261.612 de lei.

De remarcat este că poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit în seara zilei joi, în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 40.926 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să   fie luate măsurile legale ce se impun.(N.B.)