Elev al Colegiului Național ,,Petru Rareș” din Suceava, medaliat cu argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene.


Intră acum și în grupul de

Un elev din Suceava a obținut medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), care s-a desfăşurat în localitatea portugheză Almada, în perioada 4 – 11 mai.

George Găitan , elev la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, a obținut medalia de argint la cea de-a XVII-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO), desfășurată în perioada 4-11 mai, în localitatea portugheză Almada.


George Găitan a făcut parte în lotul României alături de alți cinci elevi care au obținut medalia de argint la această competiție, potrivit Ministerului Educației Natționale.


Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie care se organizează pe echipe. Fiecare stat poate înscrie două formaţii alcătuite din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline (biologie, chimie şi fizică), punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor.

Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 24 de țări.


Potrivit MEN, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat și felicitat delegația României pentru rezultatele obținute, duminică, 12 mai, la întoarcerea în țară. (Cristina Adelina Ciobanu)

Sursa: foto Facebook



Intră acum și în grupul de