Un rus ce a trecut ilegal graniţa a solicitat statutul de refugiat


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut joi, în zona de responsabilitate, un cetăţean din Federaţia Rusă care a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisarul Ilie Poroh- Seriţan, în dimineaţa zilei de 11.03.2009, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Siret, pe timpul executării misiunii de patrulare în zona de responsabilitate, a depistat pe comunicaţia E 85, un bărbat ce nu-şi justifica prezenţa în zonă.

„Procedându-se la legitimarea acestuia, poliţiştii de frontieră au constatat că nu cunoaşte limba română, fapt pentru care a fost condus la sediul S.P.F. Siret, unde, în urma verificărilor specifice, s-a stabilit că este vorba de P. Alexandrovici din Federaţia Rusă, care a trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului rus acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Datorită faptului că persoana în cauză a solicitat pe parcursul audierii statutul de refugiat, acesta a fost predat la Centrul de Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de