Modernizarea DN 17 între Suceava şi Câmpulung Moldovenesc ar putea fi finalizată în luna august


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, că în urma discuţiei cu reprezentanţii firmei CCF-Grup Colas, care execută lucrările de modernizare a DN 17, s-a stabilit că tronsonul Suceava-Gura Humorului va fi finalizat în data de 30 mai, iar în luna august va fi finalizată modernizarea tronsonului Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc. Flutur a arătat că a discutat şi cu reprezentanţi ai ministerului Transporturilor în vederea modificării proiectului de modernizare a drumului care nu cuprinde şi cinci treceri la nivel cu calea ferată, urmând să fie obţinută şi aprobarea regionalei Căi Ferate Iaşi pentru realizarea lucrărilor.

Totodată, şeful deliberativului judeţean sucevean a precizat că împreună cu firma care execută lucrări pe DN 17 vor fi modernizate şi mai multe racorduri dintre drumul naţional cu drumuri judeţene, prioritare fiind cele spre comuna Stupca, unde urmează să fie realizat un sens giratoriu, dar şi drumurile Frasin-Holda, Vama-Moldoviţa şi Pojorîta-Fundu Moldovei.

Autorităţile sucevene au mai cerut firmei constructoare, care este şi executant al şoselei de centură a municipiului Suceava, unde sunt câteva probleme legate de expropieri, să înceapă lucrările din mai multe puncte. De asemenea, împreună cu autorităţile locale din localităţile care sunt traversate de DN 17, firma constructoare va efectua şi taluzarea traseului, în prezent zona de pe marginea drumului nefiind amenajată.


Intră acum și în grupul de