Focuri de armă și urmărire în trafic la Marginea pentru reținerea unui vicovean care transporta țigări de contrabandă de 350.000 de lei. Suspectul a fost găsit ascuns în ghereta unei firme și riscă arestarea preventivă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au tras cinci focuri de armă pentru reținerea unui bărbat bănuit de contrabandă, după ce acesta a refuzat să oprească mașina la semnalele polițiștilor și a fost apoi urmărit în trafic și pe jos și a fost găsit ascuns într-o gheretă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, marți seara, patrula de poliție rurală din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Secția 3 Poliție Rurală Marginea acționa în baza planului propriu de acțiune pe linia prevenirii faptelor de contrabandă, efectuând activități de control trafic pe raza comunei Marginea când a observat în trafic un autoturism care se deplasa pe drumul DN2E – Marginea.

Întrucât polițiștii aveau suspiciuni că autoturismul transpora mărfuri ilegale, s-a procedat la efectuarea de semnale luminoase și acustice pentru oprirea acestuia, fără rezultat, iar după circa 500 de metri parcurși, ajuns în albia pârâului Sucevița, conducătorul auto a sărit din autoturism, abandonându-l și fugind.

 Polițiștii l-au somat pe suspect prin portavoce, dar acesta a continuat să fugă, nesupunându-se somațiilor și s-a pornin în urmărirea acestuia.

  În aceste condiții un agent de poliție a tras cinci focuri de avertisement cu arma din dotare, dar suspectul nu s-a oprit.

Bărbatul urmărit a fost pierdut din raza vizuală atunci când s-a ajuns într-o zonă de case, iar polițiștii au luat legătura imediat cu celelalte echipaje de poliție planificate în acțiune, care s-au deplasat cu rapiditate în locul indicat, efectuând o scotocire a zonei.

 Suspectul a fost găsit ascuns într-o gheretă a unei societăți comerciale, la circa un kilometru de locul în care a abandonat autoturismul.

Bărbatul a fost legitimat fiind identificat ca fiind un locuitor din Vicovu de Sus în vârstă de 34 de ani.

La efectuarea controlului asupra autoturismului au fost găsite 31.798 pachete de țigări fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 lei, care a fost confiscată.

Autoturismul în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

În acest caz s-a dispus și confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru „contrabandă” și s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

El urmează să fie prezentat Judecătoriei Rădăuți, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Intră acum și în grupul de