Gheorghe Flutur explică reacția Comisiei Europene pentru că PSD atentează la statul de drept: Dacă acasă la tine geamurile sunt sparte, prin curte nu-i măturat, dai drumul la câine și mușcă vecinii, e normal ca ăia să-ți spună să-ți legi câinele


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că viitorii europarlamentari PNL vor avea ca temă să se preocupe de aderarea României la Spațiul Schengen în prima parte a mandatului arătând că din cauza PSD care atentează la statul de drept nu sunt îndeplinite condiționalitățile pentru ca țara noastră să adere la Spațiul Schengen.

Flutur a explicat într-o conferință de presă că sunt cinci condiționalități pentru aderarea la Spațiul Schengen și că România a îndeplinit trei dintre ele, dar că după ce PSD a preluat guvernarea și a început asaltul la statul de drept se mai îndeplinește o singură condiție.

Mai mult, Flutur a arătat că acum este o temere în ceea ce privește ceea ce vrea să facă PSD cu România.

„ Mai vor să o ducă în UE, sau nu? Am văzut două Românii: O Românie de 1 Decembrie cu președintele Klaus Iohannis am fost la Alba Iulia și am sărbătorit și una care mergea la Focșani. Am văzut o Românie care s-a întâlnit cu toți liderii europeni la Sibiu și am văzut o refugiere a lui Dragnea și a echipei lui la Iași. Oamenii întreabă ce e asta? Nu noi, PNL, și nici președintele Iohannis nu suntem vinovați că i-au exmatriculat din rândul socialiștilor europeni frații lor, socialiștii. Deci sunt niște probleme și oamenii înțeleg. România a înțeles foarte clar că trebuie să vină la vot și că PSD e în cădere”, a spus Flutur.

Întrebat de ce europarlamentarii liberali nu au reușit în acest mandat să facă demersurile pentru aderarea României la Spațiul Schengen, Flutur a spus că nu a fost posibil din cauză că PSD atentează la statul de drept.

„Când acasă la tine ai pe cineva lăsat la butoane care nu-ți respectă statul de drept, cel de-afară se uită și dacă acasă la tine geamurile sunt sparte, prin curte nu-i măturat, dai drumul la câine și mușcă vecinii, e normal ca ăia să-ți spună: leagă-ți câinele”, a spus Flutur.

Când i s-a spus că, de exemplu,un membru marcant al PSD, Radu Mazăre, este extrădat, președintele Flutur a răspuns:„Noi vrem ca aceste lucruri să se întâmple nu cu hopuri și cu sughițuri, ci să fie o chestiune normală” (T.B.)


Intră acum și în grupul de