Primarul Ion Lungu, despre lucrările de la podul din zona Burdujeni: Acolo nu lucrează „stranieri”. Sunt tot frați de-ai noștri, români, care lucrează ca în România. Sper să termine cât mai repede și să facă o lucrare de calitate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este și el nemulțumit ca toată lumea de modul în care se derulează lucrările la reparațiile executate la rosturile de dilatație ale podului peste râul Suceava din zona Burdujeni, dar că firma a fost aleasă de consorțiul de firme care asigură lucrările de reparații și întreținere a străzilor din municipiu, fiind singura firmă specializată în astfel de lucrări din zona Moldovei.

„Evident, eu, ca toată lumea, nu sunt mulțumit de cum merg lucrurile acolo. Asta este situația, ajungem la o problemă care este generală în România, lipsa forței de muncă, în special calificate”, a spus primarul.

El a arătat că firma s-a angajat ca în decurs de o lună de zile să finalizeze lucrarea cu condiția să nu fie ploi pentru că au de turnat șape care trebuie să se usuce și să se întărească.

„Ei trebuie asigure acestui pod elasticitatea lui și să fie foarte bine izolat să nu se infiltreze apa. Sunt lucrări mai de dificultate. Firma care lucrează este angajată de consorțiul de firme care asigură reparațiile la străzi în municipiu. Încerc și eu să-i grăbesc”, a spus Lungu.

El a cerut din nou scuze în fața sucevenilor și a spus că își asumă reproșurile aduse, dar că altă soluție nu a existat.

„Este un disconfort și pentru mine că și eu stau în trafic până trec acest pod, dar nu avem altă soluție. Dacă nu luam aceste măsuri acum se infiltra apa și suspendam circulația pe pod”, a explicat primarul.

Ion Lungu a comentat și faptul că au apărut fotografii pe rețelele de socializare cu muncitorii care se uitau la apa râului Suceava și a arătat că i s-a spus că aceia tocmai luaseră și se mai odihneau și ei.

„ Important este să se facă lucrarea într-o lună de zile. Acolo nu sunt stranieri.Sunt tot frați de-ai noștri, români, care lucrează ca în România. Unii care dau la mână, iar alții sunt specialiști”, a spus Lungu care a menționat că inclusiv inginerul care se ocupă de echipă lucrează.

Primarul a menționat că a cerut încă din toamna anului trecut să se intervină la aceste rosturi de dilatare, dar că nu s-au găsit o firmă specializată atunci, aceasta fiind singura firmă specializată din Moldova.

Ion Lungu și-a exprimat însă satisfacția că lucrările merg bine la celălalt pod care se constuiește în aval.

„Mă bucur că lucrările merg bine la celălalt pod”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de