Acasă Actualitate Recital Richard Clayderman pe stadionul „Areni”, în finalul manifestărilor „Paştele în Bucovina”

Recital Richard Clayderman pe stadionul „Areni”, în finalul manifestărilor „Paştele în Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Recitalul celebrului pianist francez Richard Clayderman, programat a avea loc pe 23 aprilie, pe stadionul din municipiu, va încheia seria manifestărilor organizate de Consiliul Judeţean Suceava cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Potrivit proiectului de program al manifestărilor „Paştele în Bucovina” prezentat vineri, de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarilor localităţilor implicate în acest proiect, acţiunea va debuta în 10 aprilie cu dezvelirea unui ou încondeiat uriaş ce va fi amplasat în centrul municipiului Suceava. Totodată, în municipiul Suceava va fi deschis Târgul de Paşte, unde meşteri populari vor expune produse specifice perioadei de Paşte şi o expoziţie culinară de mâncare de post în cadrul proiectului „Gustă din Bucovina”. El a mai anunţat că la Fălticeni va fi realizat un miel uriaş, iar în Rădăuţi va fi preparată o pască uriaşă, ca simbol al sărbătorilor pascale. Programul mai cuprinde: „Drumul ouălor încondeiate”, în cadrul căruia vor putea fi vizitate atelierele de încondeiat ouă şi expoziţii cu vânzare şi Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, dar şi un Festival al cântecelor de toacă „Lemnul care cântă” şi concerte de clopote.

Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că a început deja demersurile în vederea aducerii Luminii Sfinte de la Ierusalim, documentaţia necesară fiind trimisă vineri în Israel. Lumina Sfântă va fi adusă în sâmbăta dinaintea Paştelui la Biserica „Învierii” din centrul municipiului Suceava. Flutur a mai spus primarilor că doreşte ca în acest program să fie implicate comunităţile locale şi să fie puse în valoare şi bisericile mici din această zonă care au un farmec aparte.



Manifestările „Paştele în Bucovina” se vor încheia în 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, care este patronul spiritual al municipiului Suceava, cu aducerea pentru prima dată în Bucovina a steagului de luptă al lui Ştefan cel Mare, dar şi cu un recital de pian Richard Clayderman, susţinut pe stadionul din Suceava, autorităţile sucevene fiind în discuţii privind organizarea acestui concert. Pe perioada acestor manifestări sunt asigurate mijloace de transport în comun pentru cinci circuite ce cuprind vizitarea mănăstirilor din Bucovina.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version