Ion Lungu, la Hora Bucovinei: Și eu sunt un mare iubitor de folclor și prin ceea ce se întâmplă astăzi aici ne dăm seama că folclorul și tradițiile vor merge înainte


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat, duminică la Bucșoaia, la Hora Bucovinei, unde a dansat în costum popular alături de soția sa, a declarat că autoritățile locale au datoria să predea mai departe tradițiile.

El l-a felicitat pe președintele Gheorghe Flutur pentru inițiativa de acum 11 ani când a inițiat acest proiect.

„ Astăzi Hora Bucovinei este un brand, este o sărbătoare a Bucovinei, a bucovinenilor gospodari, a bucovinenilor mândri, care au venit îmbrăcați în straie de sărbătoare. Vin aici să etaleze portul tradițiile și este un lucru extraordinar. Și eu sunt un mare iubitor de folclor și, prin ceea ce se întâmplă astăzi aici, ne dăm seama că folclorul și tradițiile vor merge înainte. Noi avem obligația ca autorități locale să predăm mai departe aceste tradiții, să ducem mai departe acest folclor care sunt nestemate ale patrimoniului nostru cultural. Este o zi superbă și se vede că Dumnezeu ține cu Bucovina, ține cu noi. Sper că toți cei care au venit aici, și sunt mulți din alte județe, să ducă vestea despre Hora Bucovinei și de la an la an să ne viziteze cât mai mulți turiști în această lună superbă, cea mai frumoasă din an”, a spus Ion Lungu.

Și vicepreședintele regional al PNL, deputatul Ioan Bălan a salutat acest eveniment.

„Ce repede a trecut timpul. A 11-a ediție a Horei Bucovinei, un proiect, știu, foarte drag președintelui Flutur. A pus foarte mult suflet și pune în continuare pune foarte mult suflet. Văd că de la an la an de fiecare dată vedem lucruri mai profunde. Mă bucur să văd aici portul popular autentic bucovinean și mă simt mândru că sunt aici, că sunt coleg cu Gheorghe Flutur, un om care iubește tradiția și portul din Bucovina și a dus numele Bucovina acolo unde îi este locul, printre primele în România”, a transmis Ioan Bălan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de