Prefectura Suceava a început pregătirile pentru alegerile europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce a demarat procedurile pentru organizarea alegerilor europarlamentare programate a avea loc pe data de 7 iunie.

Astfel, au fost constituite, prin ordin al prefectului, Comisia Tehnică Judeţeană şi Grupul Tehnic de Lucru, care vor pune în practică măsurile stabilite în calendarul de acţiuni pentru organizarea alegerilor menţionate.

Sorin Popescu a spus că prima măsură este ca până joi, primarii tuturor localităţilor din judeţ vor trebui să delimiteze secţiile de votare, urmând ca apoi, prin ordin al prefectului, acestea să fie numerotate.

La alegerile pentru Parlamentul European, România va trimite în forul deliberativ european un număr de 33 de eurodeputaţi. La ultimele alegeri, judeţul Suceava a avut un reprezentant în PE, în persoana socialistului Cătălin Nechifor, care însă a renunţat la fotoliu în favoarea unui mandat nou de parlamentar de Fălticeni. Sigura persoană pe un loc elegibil pe listele partidelor politice ar putea fi administratorul unic al Consiliului Judeţean Suceava, Petru Luhan, care are şanse să candideze din partea PD-L.


Intră acum și în grupul de