Ţigări şi produse industriale de peste 600 milioane de lei vechi, confiscate de frontierişti


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au confiscat săptămâna trecută ţigări şi produse industriale de peste 600 milioane de lei vechi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar Ilie Poroh- Seriţan, săptămâna trecută s-au executat un număr de 29 misiuni şi acţiuni specifice proprii, fiind descoperite şi reţinute în vederea confiscării 7.899 pachete de ţigări în valoare de 33.920 lei şi produse industriale în valoare de 32.074 lei. De asemenea, în perioada menţionată au fost aplicate un număr de 16 amenzi contravenţionale în valoare de 12.420 lei şi s-au constatat un număr de 4 infracţiuni – trecere ilegală a frontierei, regimul circulaţiei, regimul armelor şi muniţiilor.

Subcomisarul Poroh mai menţionează că nu s-a permis intrarea în ţară a 4 cetăţeni străini ce nu aveau viză valabilă şi nu s-a permis ieşirea din ţară a 2 cetăţeni români ce aveau nereguli în documentele de călătorie. De asemenea, au avut loc un număr de 3 întrevederi de frontieră cu grănicerii ucraineni.

În cadrul acţiunilor de săptămâna trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava, au confiscat de la o cetăţeană din judeţul Botoşani, 1.549 pachete de ţigări în valoare de 6.660 lei, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit ilicit. Astfel, vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava şi S.P.F. Siret, au executat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de provenienţă ucraineană şi au depistat într-o parcare din Siret, un autoturism marca „Mercedes”, ce aparţinea Liviei G., în vârstă de 42 de ani, domiciliată în comuna Broscăuţi, judeţul Botoşani. După controlul documentelor de identitate, s-a trecut la verificarea autoturismului şi a bagajelor, ocazie cu care s-au descoperit un număr de 1.549 pachete de ţigări (1.489 pachete marca „Viceroy” şi 60 pachete marca „Gateys”), fără documente legale de provenienţă.
Fiind întrebată de provenienţa ţigărilor, femeia a declarat poliţiştilor de frontieră că le-a achiziţionat de la mai multe persoane pe care nu le cunoaşte şi urma să le comercializeze în municipiul Botoşani, în vederea obţinerii de profit.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 6.660 lei a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar botoşăneanca a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.


Intră acum și în grupul de