Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, susține că în județ sunt asigurate condițiile pentru organizarea alegerilor europarlamentare și a referendumului de duminică. Cererile de solicitare a urnei speciale pentru persoanele nedeplasabile pot fi depuse doar sâmbătă, iar serviciile de evidența persoanei vor avea program prelungit și vor lucra și în 26 mai


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, marți, că sunt asigurate în județ toate resursele materiale și umane pentru organizarea în bune condiții a alegerilor europarlamentare și a referendumului din 26 mai.

Potrivit planificării stabilite,  la data de 25 mai 2019, cel mai târziu la ora 16, de la Centrul Economic Bucovina, primarii   și președinții secțiilor de votare vor ridica toate materialele electorale necesare votării.

Sursa citată a precizat că numai în  data de 25 mai 2019, între orele 18-20, pot fi depuse,  la secțiile de votare, cererile de solicitare a urnei speciale,  pentru persoanele nedeplasabile. 

În mod obligatoriu,   cererea formulată de alegătorul care solicită urna specială trebuie însoțită de o copie a unui act medical sau act oficial din care să rezulte că persoana respectivă nu este transportabilă.

Pentru persoanele  care doresc să obțină o carte de identitate,  la serviciile publice comunitare locale de evidența persoanelor din județul Suceava, în perioada 20-24 mai 2019, programul de lucru va fi prelungit.

În ziua de  25, mai programul  de lucru la aceste servicii se va desfășura între orele 8 și 16, iar pe 26 mai – 7-21.

Aceste servicii  publice comunitare locale de evidență a persoanelor funcționează la  Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuți, Siret, Suceava Suceava, Vatra Dornei, Liteni, Cajvana.

Totodată, peste 1500 de persoane din cadrul MAI vor asigura paza și siguranța în cele 560 secții de votare

Resursa umană care va asigura paza și siguranța  în cele 560 de secții de votare organizate pe raza județului Suceava înseamnă peste 1500 de persoane, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019, pe listele electorale permanente figurează 603.705 alegători din județul Suceava.

Toate materialele necesare votării au fost aduse, la Suceava, din data de 17 mai 2019 –  1.992.516 buletine de vot,  614.691 timbre autocolante, 2800 ștampile  și 560 ștampile de control.  pentru secțiile de votare. 

Bugetul alocat,  în total, pentru organizarea alegerilor europarlamentare și a referendumului, în județul Suceava, este în valoare de 4.530.000 lei, din care 4.009.000 lei reprezintă cheltuielile de personal, care înseamnă plata indemnizației tuturor celor implicați în procesul electoral. Bugetul alocat pentru bunuri și servicii se cifrează la  521.000 lei. (N.B.)


Intră acum și în grupul de