Ministrul Sănătății anunță că Spitalul Municipal Fălticeni se va deschide în luna septembrie


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Frasin, că Spitalul Municipal Fălticeni se va deschide în luna septembrie a acestui an și că urmează să fie alocate încă 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor și 25 de milioane de lei pentru dotări.

Ea a spus într-o conferință de presă că a constatat cu surprindere că în spațiul public au apărut informații că din 2015 nu s-au alocat bani de la Ministerul Sănătății pentru finalizarea Spitalului Municipal din Fălticeni.

„Vă informez că Ministerul Sănătății va continua finanțarea Spitalului din Fălticeni după ce anul trecut am alocat 13,5 milioane de lei pentru finalizarea construcției. Anul acesta am alocat, într-o primă fază, 476.000 de lei, sumă reprezentând plățile restante pentru situații de lucrări finalizate anul trecut, iar săptămâna aceasta, după ce Comisia de evaluare va analiza propunerile, propuneri deja analizate, Spitalul din Fălticeni va fi finanțat cu 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcții și 25 de milioane de lei pentru echipamente medicale”, a spus Pintea.

Ministrul a dat asigurări că spitalul se va deschide anul acesta.

„Nu se pune problema să nu alocăm sau că nu am alocat bani. Chiar și în 2016 s-au alocat bani”, a mai spus ministrul.

Ea a menționat că, după cum a mai declarat, sănătatea nu are culoare politică și că se ține de cuvânt și că de aceea așteaptă solicitările spitalelor sucevene pentru finanțare, apreciind că solicitările actuale sunt prea mici.

„În septembrie vom reveni la Fălticeni pentru a putea deschide spitalul care a fost început în 1991”, a mai spus Pintea.(T.B.)


Intră acum și în grupul de