Repatriot organizează la Suceava Repatriot Summit-Bucovina 2019 în cadrul căruia va avea loc și Gala Top 100 Români de Pretutindeni. Inițiatorul Repatriot: Organizăm summit-ul la Suceava pentru a-l onora pe Gheorghe Flutur, primul care a lansat un program pentru diaspora


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 300 de oameni de afaceri români din străinătate vor participa în perioada 3-6 octombrie la cel de-al patrulea summit Repatriot care va fi organizat la Suceava.

Inițiatorul proiectului Repatriot, Marius Bostan, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că Repatriot își propune conectarea diasporei cu țara și că summit-ul din acest an al Repatriot va fi organizat la Suceava pentru a-l onora pe Gheorghe Flutur, pionier în progame pentru diaspora.

El a spus că Gheorghe Flutur onorează în fiecare an, timp de o lună, diaspora suceveană și că este singurul președinte de Consiliu județean care trimite, periodic, mesaje publice către diaspora.

Potrivit acestuia, peste 300 de oameni de afaceri români cu afaceri în străinătate fac parte din această organizație care își propune conectarea diasporei cu țara.

„Trebuie să acționăm în mod direct pentru o Românie mai bună și prin exemplul nostru personal. Repatriot este o acțiune intensă de conectare a diasporei cu țara”, a spus Marius Bostan.

El a arătat că dacă 10.000 de antreprenori români din străinătate pot investi în țară vor putea aduce o contribuție de minim 1,5 la sută din PIB.

Bostan a anunțat că a lansat un apel către toate primăriile din România prin care li se cere să se contecteze mai puternic cu diaspora, subliniind că diaspora românească a trimis în țară până acum peste 100 de miliarde de euro.

El a mai spus că românii sunt cea mai mare valoare a României și că scopul Repatriot este să ia legătura cu cât mai mulți antreprenori din străinătate pentru a-i determina să investească în țară.

Bostan a explicat că se poate realiza a doua emigrare, dar în sens invers și că românii plecați în străinătate sunt dezamăgiți de administrația centrală și că acum se încearcă compensarea deficitului de încredere prin implicarea administrației locale.

Totodată, el a spus că la Repatriot Summit Bucovina 2019 vor fi onorați 100 de români remarcabili din toată lumea.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că diaspora este foarte importantă și a amintit că spre exemplu, curse aeriene de pe aeroportul Suceava au fost inițiate ca urmare a implicării diasporei sucevene.

Flutur a spus că orice acțiune care aduce investitori în județul Suceava este binevenită și a spus că va fi organizată și o promovare turistică a Bucovinei.

El a salutat ideea de a implica administrația publică în aceste acțiuni, județul Suceava având o activitate de pionerat în ceea ce privește susținerea diasporei.

El a amintit și de faptul că anul trecut 40 de suceveni din străinătate cu realizări remarcabile au primit Meritul Bucovinei.(T.B.)


Intră acum și în grupul de