Studenți ai USV au participat la o acțiune privind tehnicile de autoapărare și de acordare de prim-ajutor în situații de urgență


Intră acum și în grupul de

Un grup de studenți cu un dezvoltat simț civic, de la programele de studii de licență Administrație Publică și Poliție Locală, precum și de la masterat, Management și Administrație Europeană din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative, sub coordonarea unui colectiv de cadre didactice de la Centrul de Formare și Cercetare în Administrația Publică – CEFCAP, au organizat, joi, în campusul universitar sucevean, o acțiune cu caracter practic privind tehnicile de autoapărare și de acordare de prim-ajutor în situații de urgență.

 În cadrul evenimentului au avut loc demonstrații realizate de personal specializat în domeniile amintite, precum și o competiție de punere în practică a cunoștințelor dobândite de către studenți cu prilejul participării la seminarul cu aceeași tematică, desfășurat la data de 15 mai 2019, în cadrul proiectului studențesc DIVON. Activitatea s-a bucurat de sprijinul Decanului Facultății de Drept și Științe Administrative, Conf. univ. dr. Camelia IGNĂTESCU, care a participat la eveniment. Au fost acordate premii pentru cei mai merituoși studenți. Activitatea demonstrativă a fost realizată împreună cu ISU – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și SAS – Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

Cu acest prilej, echipa de proiect și cadrele didactice implicate în organizarea evenimentului aduc mulțumiri specialiștilor SAS și ISU pentru implicare și pentru profesionalismul dovedit. Cadrele didactice coordonatoare ale activității au fost: Lector univ. dr. asociat, General de brigadă (rez.) Ion BURLUI, Lector univ. dr. asociat, Colonel (rez.) Cristian Augustin CUCOREANU, Coordonator CEFCAP, Conf. univ. dr. Alunica MORARIU, Prodecan al Facultății de Drept și Științe Administrative.

Acțiunea a fost organizată cu fonduri obținute de studenți, prin proiectul DIVON – DEZVOLTĂM IDEI NOI PENTRU VOI ȘI PENTRU NOI, în competiția de proiecte 2019 organizată de către Casa de Cultură a Studenților din Municipiul Suceava. Proiectul este cofinanțat de către un colectiv de cadre didactice ale Facultății de Drept și Științe Administrative, precum și de către Asociația LUMEN.

Echipa de proiect este formată din studenții Marinela PENTELESCU, Andrei MALANCIUC, Mihaela-Brîndușa ȘUHAN și Ingrid-Roxana ROOS.

Activitatea a fost organizată în vederea pregătirii studenților pentru viață și pentru un viitor profesional de succes, apreciind că simțul civic aduce un plus  de valoare fiecărui cetățean. (Cristina Adelina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de