Spitalul Județean Suceava despre cazul senatorului Virginel Iordache: Decizia de transfer cu elicopterul la București a fost efectuată sub presiunea demnitarului. Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale. La București se confirmă diagnosticul și se continuă tratamentul


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean Suceava a prezentat, vineri, oficial, printr-un comunicat de presă, poziția instituției spitalicești sucevene în cazul senatorului PSD Virginel Iordache, subliniind că decizia de transfer cu elicopterul a fost făcută sub presiunea acestuia.

„ Spitalul Județean Suceava a făcut eforturi deosebite pentru a putea trata în condiții civilizate majoritatea pacienților care i se adresează. În acest sens putem trata o gamă largă de afecțiuni, de la cele de urgență la cele cronice”, se arată în comunicat.

SJU Suceava arată că în cazul senatorului Virginel Iordache, acesta s-a prezentat în UPU în data de 14 mai 2019 la ora 8:29 pentru febră și dureri articulare și că a fost internat pe secția Boli infecțioase cu diagnosticul sindrom febril, sindrom cefalagic, observație entero-viroză, colecistită cronică, suspiciune endocardită.

Potrivit sursei citate se începe tratamentul specific, iar în data de 16 mai pacientul refuză continuarea tratamentului în serviciul SJU Suceava și solictă transferul la Institutul de Boli Infecționase ”Matei Balș” din București, iar transferul la București este avizat de profesor Streinu Cercel.

„Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce privește competența și corectitudinea îngrijirilor și tratamentului propus. Decizia medicului curant a fost transferarea pacientului cu o ambulanță, dar pacientul a refuzat acest lucru, solicitând transferul cu elicopterul. Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens amenințând cu intervenții la conducerea Ministerului Sănătății”, se arată în comunicat.

Mai mult se precizează că pacientul are dreptul să-și aleagă medicul curant, iar decizia de transfer cu elicopterul „a fost efectuată sub presiunea demnitarului”.

„Pacientul se transferă cu elicopterul la Institutul Matei Balș din București unde se confirmă diagnosticul de endocardită, se continuă și se completează tratamentul inițiat în serviciul nostru”, menționează sursa citată.

Spitalul Județean Suceava se delimitează de interferențele din zona politicului, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de