Ziua Parcului Național Călimani 2019


Intră acum și în grupul de

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor împreună cu Administrația Parcului Național Călimani organizează și în acest an, în data de 15 iunie, Ziua Parcului Național Călimani, la sediul Centrului de Vizitare din Șaru Dornei.

Evenimentul face parte din proiectul “Pași mici către comunități verzi” – programul Spații Verzi, finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat . În debutul acestuia va avea loc o conferință de presă la care vor lua parte voluntarii și organizatorii implicați în proiect.

Începând cu ora 10.00, se vor organiza concursuri tematice, cu și despre lemn, dar și despre gastronomia locală – prin concursul Eco-Bucătarul destinației. Se vor organiza plimbări călare și ateliere de sculptură în lemn.

Cu același prilej, va avea loc inaugurarea pepinierei educative cu plantule de molid, amenajată de voluntari ai Școlilor Gimnaziale din Panaci, Neagra Șarului și Șaru Dornei, în curtea Centrului de Vizitare, și a circuitului tematic – „Lemnul prețios al muntelui”, aflat în pădurea din apropiere.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va implica atât elevi, producători locali, meșteri populari care prelucrează și valorifică lemnul, administratori de pensiuni ecoturistice, reprezentanți ai primăriilor, ai instituțiilor de învățământ, prestatori de servicii ecoturistice din Țara Dornelor, cât și turiști prezenți în zonă.

Prin acțiunile organizate în acest an de Ziua Parcului Național Călimani se propune îndreptarea atenției către valoarea lemnului în ecosistemul natural al zonei și în rândul comunității din Țara Dornelor care-l utilizează, de sute de ani, ca mijloc de îmbunătățire a traiul. (Cristina Adelina Ciobanu)


Intră acum și în grupul de