Prefectura Suceava redeschide discuțiile privind interzicerea Bucovina Rock Castle și a Festivalului Medieval în Cetatea de Scaun a Sucevei. Prefectul cere Consiliului Județean Suceava să invite din nou „grupul de creștini” în plen pentru clarificarea sesizării


Intră acum și în grupul de

 „Grupul de creștini” care cere anularea Bucovina Rock Castle și a Festivalului Medieval va trebui invitat din nou în Consiliul Județean Suceava pentru a-și prezenta punctul de vedere, a transmis Prefectura Suceava Consiliului Județean Suceava după ce consilierii județeni au votat să închidă subiectul și să respingă cererile acestora.

„Grupul de creștini” care cere anularea celor două manifestări organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei a depus o plângere prealabilă privind anularea în parte a unor hotărâri ale Consiliului Județean Suceava prin care se aprobă organizarea celor două evenimente.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a transmis Consiliului Județean că ținând cont că „principiul  autonomiei locale nu exclude ci impune autorităților  administrației publice de a respecta legile cu caracter general, aplicabile pe întreg teritoriul țării, în interiorul comunității, faptul că existența autonomiei locale, prevăzut  și de art. 120 alineat l din Constituția României nu se referă la existența unei autonomii de decizie în afara cadrului legal, care este general obligatoriu” cere punerea în discuție în prima ședință de lucru a Consiliului Județean Suceava a celor sesizate prin pângerea prealabilă.

„Totodată, recomandăm să  invitați  semnatarii  plângerii prealabile în vederea clarificării  celor sesizate. Răspunsul Consiliului Județean semnat de președintele de ședință, va fi: clar și punctual cu indicarea documentelor  la care se va face referire; însoțit de procesul verbal de ședință în care au fost puse în discuție aspectele sesizate prin plângerea prealabilă. Orice alte mențiuni considerate relevante vor fi prezentate cu indicarea actelor normative în vigoare și a documentelor la care veți face referire”, se arată în adresa semnată de prefectul Mirela Adomnicăi.

„În calitate de creștini , susținători ai familiei formată din bărbat, femeie și copii,  iubitori ai valorilor biblice, creștine și tradiționale românești, ne opunem cu fermitate acestor concerte finanțate  din  bani  publici, instigatoare  la  derapaje  grave  imorale, organizate pe locuri unde este istorie națională”, arată contestatarii în plângerea prealabilă în care, pe lângă analiza textelor unor cântece ale formațiilor care concertează la Bucovina Rock Castle, aceștia analizează și afișul evenimentului apreciind că sunt folosite semne mansonice, satanice.

Reamintim că în ședința din 18 aprilie, Consiliul Județean Suceava a aprobat bugetul pentru acest an și a respins cererile acestor contestatari.

În cadrul acelei ședințe, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că el este cu deschidere totală față de societatea civilă și a făcut un apel la înțelepciune și toleranță.

„Rolul nostru este să încurajăm toleranța și să-l înțelegem și pe cel care are altă părere decât mine. Majoritățile să înțeleagă minoritățile”, a spus Flutur.

El a arătat că dacă o tânără generație vrea altceva, el cred că rolul este să fie ascultată, iar în limitele cadrului legal să fie lăsați să se desfășoare, respectând drepturile acestora care sunt garantate de Constituție.

Contestatarii Bucovina Rock Castle și ai Festivalului Medieval au citit versete din Biblie, au venit cu argumente numerologice și cu Vechiul Testament pentru a convinge consilierii județeni să blocheze finanțarea manifestărilor din Cetatea de Scaun a Sucevei.

Pentru a-și susține demersul ei au spus că Suceava este situată la 47 de grade latitudine nordică și că acesta este și numărul anilor de domnie a lui Ștefan cel Mare, și că cifra 4 este aceeași cu numărul de evanghelii, dar au prezentat și argumente din Vechiul Testament și au citit versete din Biblie.

Reprezentanți mai multor organizații culturale din municipiul Suceava au respins toate argumentele acestora și au susținut organizarea în continuare a Bucovina Rock Castle, remarcând că nu au existat probeleme când cultul neoprotestant a organizat concerte pe stadion. (T.B.)


Intră acum și în grupul de