Patru borşeni, cercetaţi pentru „lovire şi alte violenţe”, „distrugere” şi „ultraj contra bunelor moravuri”

Postul de Poliţie Cîrlibaba a fost sesizat marţi, în jurul orelor 12:30, de către G. GHEORGHE, în vârstă de 22 ani şi minorul G. D., în vârstă de 17 ani, ambii din oraşul Borşa, judeţul Maramureş despre faptul că au fost blocaţi în trafic pe raza comunei Cîrlibaba de către T. GAVRIL, care împreună cu alte persoane i-au agresat şi le-au distrus un autovehicul de teren. Potrivit IPJ Suceava, s-au dispus măsuri urgente în vederea suplimentării cu forţe de la Posturile de Poliţie învecinate, precum şi de la Poliţia Municipiului Vatra Dornei, în colaborare cu structurile de jandarmi, în vederea restabilirii ordinii şi liniştii publice.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că cei doi au venit împreună cu C. ILIE, în dimineaţa de 17.03.2009, într-o zonă de exploatare a materialului lemnos de pe raza judeţului Maramureş, unde efectuează lucrări. Cu această ocazie, s-au întâlnit cu T. GAVRIL ce efectuează lucrări de exploatare într-o zonă limitrofă şi care afirma că i se sustrage material lemnos. Acesta a plecat spre oraşul Borşa, fără a ameninţa celelalte persoane, însă a revenit în jurul orelor 12:30, cu încă 4 autovehicule, blocând accesul spre zona de exploatare.
Cele trei persoane, în timp ce se deplasau pe drumul forestier de pe raza judeţului Maramureş, când au ajuns la intrarea din DN 18 de pe raza judeţului Suceava, au constatat că accesul este blocat de către 4 autovehicule. Au trecut de autovehiculele ce blocau accesul, iar T. GAVRIL, împreună cu celelalte persoane, au plecat în urmărirea acestora şi în centrul comunei Cîrlibaba a avut loc o altercaţie între cele două grupuri, ameninţându-se şi lovindu-se reciproc cu cuţite şi bâte.
În urma măsurilor dispuse cu operativitate, conflictul a fost aplanat, fiind monitorizată în continuare starea conflictuală prin dispozitive de siguranţă publică în colaborare cu structurile de jandarmi.
În urma activităţilor efectuate de poliţişti, au fost identificaţi toţi participanţii la conflict. În urma probatoriului administrat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovire şi alte violenţe”, „distrugere” şi „ultraj contra bunelor moravuri” faţă de T. GAVRIL de 36 ani, T. TOADER de 39 ani, T. GRIGORE de 33 ani, T. PETRU de 30 ani, toţi din oraşul Borşa, judeţul Maramureş. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Instanţei de Judecată cu propunere de arestare preventivă.

loading...