Bani pentru protecţia unui minor

Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată marţi de L. V., în vârstă de 17 ani din comuna Volovăţ, despre faptul că o persoană necunoscută l-a acostat în mod repetat sub diferite pretexte şi ameninţări şi i-a solicitat o sumă de bani pentru a-i asigura protecţia. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, poliţiştii rădăuţeni au organizat prinderea în flagrant a persoanei suspecte, ce a fost identificată în persoana lui L. ALEXANDRU, în vârstă de 19 ani, din municipiul Rădăuţi, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus cercetarea acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „şantaj”.

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că persoana suspectă este şi autorul unei tâlhării ce nu a fost sesizată poliţiei şi a fost comisă în 16.03.2009 asupra minorului S. I., în vârstă de 16 ani, din localitate, pe care, prin ameninţări, l-a forţat să cumpere un telefon mobil vechi contra sumei de 300 lei.
S-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a suspectului, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Instanţei de Judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de „şantaj” şi „tâlhărie”.

loading...