E.On România ar putea prelua Termica SA Suceava

E.On România SRL se numără printre firmele care au achiziţionat caietul de sarcini pentru licitaţia organizată de Primăria Suceava în vederea vânzării pachetului de acţiuni al societăţii de termoficare Termica SA Suceava, a anunţat miercuri, primarul Ion Lungu. El a arătat, într-o conferinţă de presă, că au mai achiziţionat caietul de sarcini firmele Unicom Top Energy Bucureşti, Doriaşi SRL Bacău şi Global International 2000 SA şi şi-a exprimat speranţa că la licitaţia ce va fi organizată în data de 10 aprilie vor exista cel puţin doi competitori.

Potrivit edilului-şef sucevean, potenţialul investitor care va achiziţiona societatea de termoficare Termica SA Suceava va trebui să facă un efort financiar de aproximativ o sută de milioane de euro, arătând că firma care va achiziţiona pachetul de acţiuni va achita 18,3 milioane de euro pentru aceste acţiuni, va trebui să achite 12 milioane de euro, datoriile societăţii la diferite bănci, va trebui să facă investiţii minime de 35 de milioane de euro în următorii cinci ani, potrivit programului de conformare, va trebui să suporte cheltuieli de 23 de milioane de euro pentru reducerea cu 30 la sută a costului de producţie şi va compensa cu terenurile societăţii datoria de 17 milioane de euro pe care Primăria Suceava o are la Termica. Pentru a participa la licitaţie, eventualul investitor va trebui să aibă o cifră de afaceri de cel puţin 30 de milioane de euro şi să achite la Primărie o garanţie de două milioane de euro.

Consiliul Local Suceava a votat, la începutul lunii martie, cu majoritate, privatizarea societăţii de termoficare, Termica SA Suceava, prin vânzare de acţiuni, la preţul de 18,3 milioane de euro. Primarul municipiului Suceava a spus că este optimist, că încă este un moment bun pentru privatizarea Termica SA, arătând că obligaţiile investitorului vor fi destul de mari. Potrivit lui Lungu, Termica SA este una din cele mai atractive societăţi din domeniu, dar municipalitatea doreşte ca privatizarea să aibă ca rezultat o politică de protecţie socială pentru angajaţii unităţii, de menţinere a Contractului colectiv de muncă şi un preţ suportabil pentru suceveni pentru gigacalorie.

loading...