Primarul orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, suspendat din funcție din nou prin decizie a instanței. Viceprimarul a demisionat, iar secretar temporar e un angajat de la Registrul Agricol. Chiriac: Aveam proiecte în derulare care se blochează din nou. Aștept judecarea anulării ordinului


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, a fost suspendat din funcție de instanța de contecios administrativ, care a admis, marți, recursul formulat de prefectul Mirela Adomnicăi față de decizia instanței de fond prin care s-a admis suspendarea ordinului de destituire a primarului până la judecarea procesului prin care Chiriac a cerut anularea ordinului.

„Admite recursul declarat de pârâta Instituţia Prefectului. Casează sentinţa şi în rejudecare: Respinge cererea de suspendare ca nefondată. Definitivă”, se arată în minuta Curții de Apel Suceava.

Prefectul de Suceava a dispus, prin ordin, în mai 2018 de încetarea înainte de termen a mandatului de primar al lui Nicolae Chiriac după ce acesta a pierdut un proces cu ANI care l-a găsit în conflict de interese.

La 1 aprilie 2019, Tribunalul Suceava a admis cererea lui Nicolae Chiriac, iar ordinul emis de prefect prin care a fost îndepărtat din funcție a fost suspendat și el a revenit în fruntea Primăriei.

Chiriac a spus că după decizia instaței Primăria Broșteni va avea probleme în funcționare și derularea proiectelor pe care le-a început.

El a spus că viceprimarul a demisionat, iar Primăria nu are nici jurist și nici secretar.

Potrivit lui Chiriac, funcția de secretar a fost ocupată temporar de șeful Serviciului Juridic și de Achiziții care însă a plecat pentru doi ani șofer de TIR în Olanda.

În locul lui a fost numită temporar secretar un angajat de la Registrul Agricol.

Chiriac a spus că nu a înțeles de ce viceprimarul a acceptat ca șeful serviciului de achiziții să plece în concediu fără plată și proiectele pentru care el a obținut finanțarea nu au fost scoase la licitație.

„Din octombrie 2017 am obținut finanțarea pentru șase proiecte, iar pentru cinci dintre ele nu s-a început procedura de achiziții de atunci. Acum eu începusem să repun în ordine toate proiectele când a venit decizia de suspendare”, a spus Chiriac care deplânge situația din oraș.

El a mai declarat că a început și demersurile pentru organizarea de concursuri pentru ocuparea funcției de secretar și de jurist, dar nu știe ce se va întâmpla în continuare.

Chiriac speră ca procesul de anulare a ordinului prin care a fost demis și care începe în 27 iunie să îi dea dreptate și să se deruleze repede pentru a putea continua proiectele începute.

 El a spus că are mai multe motive pentru care consideră că ordinul emis de Prefectura Suceava trebuie anulat și a menționat că mulți primari din țară au fost repuși în funcție.

Mai mult, fapta primarului a fost în urmă cu nouă ani când era consilier local.

 „În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Orașului Broșteni privind organizarea pășunatului în anul 2010 la nivelul orașului Broșteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Orașului Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale <Ciobănașul> Broșteni (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru și președinte)”, comunica Agenţia Naţională de Integritate.

Nicolae Chiriac a fost ales primar în anul 2012 și reales în 2016. (N.B.)


Intră acum și în grupul de