Aproape 1300 de elevi suceveni de clasa a opta au fost admiși pentru admiterea în licee sau clase din învățământul vocațional din județ


Intră acum și în grupul de

Aproape 1300 de elevi suceveni din clasa a VIII-a din totalul celor 1468 înscrişi pentru susţinerea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau limba maternă pentru admiterea în liceele sau clasele din învăţământul vocaţional din judeţul Suceava au fost declaraţi admişi, în timp ce 174 de candidaţi fie nu au promovat aceste probe, fie au absentat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau limba maternă s-a realizat în perioada 13-14 mai, desfăşurarea lor a avut loc în perioada 15-17 mai, rezultatele finale fiind publicate în data de 24 mai, iar lista candidaţilor declaraţi admişi a fost transmisă Comisiei Judeţene de Admitere.

El a spus că pentru susţinerea probelor de aptitudini în învăţământul teologic toţi cei 28 de candidaţi înscrişi au fost declaraţi admişi, iar pentru învăţământul pedagogic au fost declaraţi admişi 161 de candidaţi din totalul celor 167 de elevi înscrişi.

Anuţei a precizat că pentru clasele cu profil sportiv probele de aptitudini s-au desfăşurat la Liceul cu Program Sportiv Suceava, iar din cei 148 de elevi înscrişi, 146 au promovat.

El a menţionat că la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava au avut loc probele de aptitudini pentru muzică, la care au promovat 41 din cei 56 de candidaţi, pentru arte plastice, la care au promovat 41 din cei 48 de candidaţi, pentru arhitectură, unde au fost declaraţi admişi 40 din cei 52 de candidaţi înscrişi, precum şi pentru Conservare –restaurare bunuri culturale, la care 31 din cei 32 de candidaţi înscrişi au fost declaraţi admişi.

Anuţei a mai spus că pentru învăţământul militar liceal s-au înscris 108 candidaţi din judeţul Suceava pentru susţinerea probelor de aptitudini, iar 89 dintre aceştia au fost declaraţi admişi.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a declarat că probele de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau limba maternă s-au desfăşurat în perioada 15-17 mai 2019.

Astfel, la proba de verificare a cunoştinţelor de limba polonă s-au înscris 25 de candidaţi, 22 fiind declaraţi admişi, iar la proba de verificare a cunoştinţelor de limba ucraineană toţi cei 27 de candidaţi au promovat proba.

La proba de verificare a cunoştinţelor de limba engleză s-au înscris 543 de candidaţi şi au fost declaraţi admişi 489, la limba franceză au promovat proba 66 din cei 83 de candidaţi, iar la limba germană au promovat 113 din cei 151 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea acestei probe.

De menţionat este că în perioada 27-29 mai 2019 elevii care au susţinut probele de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă/maternă pot ridica anexele fişelor de înscriere de la unităţile în care s-au desfăşurat aceste probe, iar în data de 4 iunie este prevăzută depunerea de către candidaţi a acestor documente la unităţile de învăţământ gimnazial absolvite.

Reamintim că în anul şcolar 2017-2018  pentru susţinerea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau limba maternă s-au înscris 912 candidaţi, peste 750 dintre aceştia fiind declaraţi admişi.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de