Misiunea Consiliului Judeţean Suceava pe 2009 e să cheltuie doar 320 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Bugetul Consiliului Judeţean Suceava pe anul în curs, care va fi supus aprobării în şedinţa de vineri a deliberativului judeţean sucevean, este de aproximativ 320 de milioane de lei. Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an, banii pe care vor conta provin din resursele proprii ale CJ (89 de milioane de lei), din partea de TVA ce i se cuvine prin lege CJ (130 milioane de lei), iar restul – din alte surse care aduc bani la bugetul judeţului.

Cât priveşte cheltuielile, aici lucrurile sunt un pic mai complicate, în sensul că autorităţile publice aflate sub comanda executivului judeţean vor cheltui 17 milioane de lei, pentru Învăţământ sunt alocaţi 53 de milioane de lei (aici intrând şi programul “Lapte şi Corn”), la Cultură se vor duce aproximativ 6 % din buget (undeva în jur de 18 miloane de lei), iar la capitolul Turism se vrea o alocare de 1 milion de lei (10 miliarde de lei vechi).

Preşedintele CJ a mai spus că ponderea cheltuielilor bugetare o deţine asistenţa socială, unde sunt alocaţi pentru 2009, peste 111 milioane de lei, adică 35 % din buget. Flutur a explicat că faţă de ceea ce a promis în discuţiile cu sindicatul de la Direcţia de Asistenţă Socială din CJ a mai adăugat 1 milion de lei. “Sper să fie apreciat efortul pe care îl facem”, a mai spus Flutur.

Din bugetul pe 2009 pentru programele de dezvoltare regională se vor aloca, pe partea de cofinanţare, suma de 31 de milioane de lei, iar pentru Aeroportul Suceava şi refacerea infrastructurii rutiere judeţene se vor cheltui 14 % din buget, adică peste 43 de milioane de lei.

Preşedintele CJ speră ca partenerii de coaliţie, consilierii PSD, să nu voteze la fel ca în ultimele şedinţe de CJ, împotriva proiectelor propuse de executivul judeţean şi a apreciat că bugetul a fost realizat “cu responsabilitate, în baza situaţiei economice prin care trece România şi judeţul Suceava”.


Intră acum și în grupul de