Primăria Suceava a început instalarea noilor puncte de colectare a deșeurilor menajere semi-îngropate


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a început, de miercuri dimineața, de la ora 7, instalarea noilor puncte de colectare a deșeurilor menajere semi-îngropate, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a spus că acestea au o capacitate de trei metri cubi fiecare și că, în funcție de suprafața de teren disponibilă, vor fi 3 sau 6 la un loc într-o singură zonă.

„Odată cu aceste containere, multe din amplasamentele vechi vor fi desființate sau vor fi mutate”, a atenționat viceprimarul.

El a menționat că în fiecare zonă vor fi făcute informări prin intermediul asociațiilor de proprietari privind instalarea acestor puncte de colectare.

Potrivit proiectului inițiat de viceprimarul Harșovschi, operatorul de salubrizare urmează să instaleze un număr de 200 de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, să realizeze câte două locuri de joacă în fiecare an, pe durata celor 12 ani ai contractului,să monteze câte 1000 de coșuri de gunoi stradale, să distribuie un număr de 12.000 de pubele la casele din oraș pentru deșeuri umede și uscate.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că urmează să se stabilească și care va fi modelul de aplicat și în ceea ce privește punctele de colectare îngropate.

El a spus că în prezent se fac analize pentru a fi găsită cea mai bună soluție.

În municipiul Suceava urmează să fie instalate câte 100 de puncte de colectare îngropate și tot atâtea puncte de colectare semiîngropate.(T.B.)


Intră acum și în grupul de