Cod galben de furtună în județul Suceava până joi dimineața, iar până sâmbătă se prognozează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben de furtună pentru județul Suceava valabilă de miercuri de la ora 13:00 până joi la ora 6:00.

ANM precizează că în intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și în nordul Munteniei.

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Totodată, ANM a actualizat informarea meteo valabilă de miercuri până sâmbătă la ora 10:00.

Meteorologii arată că, în acest interval, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.(N.B.)


Intră acum și în grupul de