Prefectura Suceava îl numește primar interimar la Broșteni pe viceprimarul care a demisionat din funcție, Mihai Molodeschi. Președintele ALDE Broșteni, Marcel Hlihor, consilier local, intră în greva foamei


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri, că funcția de primar interimar al orașului Broșteni va fi preluată de viceprimarul care a demisionat în la începutul lunii aprilie, Mihai Molodeschi, după ce a atacat în instanță hotărârea Consiliului Local Broșteni prin care s-a luat act de demisia viceprimarului.

„Prin hotărârea nr. 464 din 28.05.2019, pronunțată de Curtea de Apel Suceava în soluționarea dosarului nr. 545/86/2019, s-a admis recursul declarat de Instituția Prefectului – Județul Suceava, a fost casată  Sentința nr. 269 din 01.04.2019 și, în rejudecare, s-a respins cererea de suspendare a Ordinului Prefectului nr. 130/23.05.2018, formulată de domnul Chiriac Nicolae, primar al orașului Broșteni.

Astfel, își produce efectele depline Ordinul Prefectului nr. 130/23.05.2018, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului domnului Chiriac Nicolae, primar al orașului Broșteni, judeţul Suceava, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, ca urmare a constatării încălcării regimului juridic al conflictelor de interese, conform Raportului de evaluare nr. 48060/G/II/02.12.2014, rămas definitiv prin Decizia nr. 391 din 06.02.2018 pronunțată de ICCJ. 

De asemenea, este suspendată de drept Hotărârea consiliului local al orașului Broșteni nr. 16 din 11.04.2019 prin care s-a constatat încetarea, înainte de expirarea duratei normale, a calității de viceprimar al orașului Broșteni ca urmare a demisiei acestuia, pe baza  atacării de către Prefect a actului administrativ în fața instanței judecătorești competente, pentru motive de nelegalitate (dosar nr. 1245/86/2019).

În perioada în care mandatul primarului este încetat,  atribuțiile acestuia vor fi îndeplinite de viceprimarul orașului Broșteni, jud. Suceava, conform dispozițiilor cuprinse în art. 3 al actului administrativ”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Situația de la Broșteni tinde să devină explozivă în condițiile în care președintele ALDE Broșteni, Marcel Hlihor, consilier local, a anunțat că va intra în greva foamei și că va depune plângeri penale pe numele viceprimarului cu atribuții de primar pentru plăți nelegale.

El a spus că în mod normal trebuia convocat de îndată Consiliul Local în ședință care trebuia să aleagă un consilier local care să îndeplinească funcția de viceprimar cu atribuții de primar.


Intră acum și în grupul de