Rectorul USV, Valentin Popa, prezintă oferta educațională a USV la Washington, în cadrul NAFSA, cel mai prestigios eveniment internațional din domeniul învăţământului superior


Intră acum și în grupul de

Un număr de 24 de universităţi româneşti, printre care și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, îşi prezintă oferta educaţională, în perioada 26 – 31 mai, la Washington (SUA), în cadrul conferinţei şi expoziţiei anuale NAFSA, cel mai prestigios eveniment internaţional din domeniul învăţământului superior.

            Deplasarea delegațiilor din România la această conferință, care reuneşte 3.500 de universităţi din peste 100 de ţări și la care sunt așteptați peste 10.000 de participanţi, este organizată de Consiliul Naţional al Rectorilor.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava este reprezentată de prof.univ. dr. ing. Valentin Popa, Rectorul USV, și de prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană al  USV, participarea delegației sucevene fiind finanțată din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat.

Alături de rectorii universităţilor româneşti şi de cei peste 70 de reprezentanţi ai mediului academic românesc, la eveniment participă Secretarul de Stat pentru învăţământ superior, prof. Gigel Paraschiv, precum şi reprezentanţi ai UEFISCDI şi ai Agenţiei Naţionale Erasmus.

Pavilionul Study in Romania, organizat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al UEFISCDI şi al Agenţiei Naţionale ERASMUS (ANPCDEFP), este o iniţiativă destinată internaţionalizării învăţământului superior românesc promovată prin portalul http://www.studyinromania.gov.ro. Demersul își propune să arate că în România există universităţi competitive la nivel global, atât în domeniul educaţiei, cât şi în cel al cercetării ştiinţifice,  precum și să atragă atenția asupra faptului că țara noastră oferă un mediu de studiu de calitate, adecvat şi sigur, precum şi facilităţi de nivel european în campusurile universitare, la costuri mai competitive în raport cu alte ţări europene.

            Din programul reprezentanţilor învăţământului superior românesc aflați la conferinţa şi expoziţia anuală NAFSA fac parte o serie de întâlniri, la nivel înalt, în vederea stabilirii de noi parteneriate pentru proiecte educaţionale şi de cercetare ştiinţifică, precum şi pentru creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare, se arată într-un comunicat de presă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de