Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, clasaţi pe primul loc la Competițiile aplicativ-militare și sportive dintre colegiile naționale militare


Intră acum și în grupul de

Elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc s-au clasat pe primul loc la cea de a 47-a ediţie a Competițiilor aplicativ-militare și sportive la nivelul colegiilor naționale militare, manifestări organizate în acest an în perioada 24-31 mai 2019, la Câmpulung Moldovenesc.

Responsabilul cu Relaţiile publice din cadrul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că la instituţia liceală militară din Câmpulung Moldovenesc au avut loc „Competițiile aplicativ-militare și sportive la nivelul colegiilor naționale militare”, organizate de Biroul Educaţie Fizică din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre.

Ea menţionează în comunicatul de presă că aceste competiţii  se adresează elevilor din cele cinci colegii militare din ţară: „Mihai Viteazul” Alba Iulia, „Dimitrie Cantemir” Breaza, „Tudor Vladimirescu” Craiova, „Alexandru Ioan Cuza” Constanța şi „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Sursa citată informează că  Locul I a fost ocupat de Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, care a înregistrat cea de-a 25-a victorie din cele 47 de ediții, iar cupa transmisibilă rămâne anul acesta la elevii militari câmpulungeni.
În urma desfăşurării competiţiilor, locul al II-lea a fost ocupat de echipa de elevi de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, la doar 2 puncte diferență față de elevii câmpulungeni, Locul al III-lea a fost ocupat de sportivii de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, fiind urmați de elevii Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova și de cei ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța.

 “Pe parcursul competiției organizate de Statul Major al Forțelor Terestre, loturile colegiilor militare au dovedit că știu să se bucure de victorie și să recunoască meritul adversarilor atunci când este cazul. La finalul întrecerilor toți participanții sunt de fapt câștigători pentru că au trăit experiențe inedite și au legat prietenii de neuitat”, se mai precizează  în comunicatul de presă.

Elevul sergent major Mihai Iurea din cadrul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, participant la proba de atletism 1500 metri plat, care împreună cu coechipierul său, elevul caporal Alexandru Flocea, au adus victoria colegiului câmpulungean, a declarat la finalul probei că “abia după ce treci linia de sosire simți că toată munca și efortul depus au meritat”.

“După 4 ani și 4 spartachiade, tot ce îți mai rămâne este să spui: Acesta am fost eu, atletul Mihai Iurea, în cea mai bună variantă a mea!,” a mai declarat elevul sergent major Mihai Iurea

Un alt participant la competiţie, elevul fruntaș Costel Miholca, de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, a afirmat că „atletismul nu este doar un capriciu și de fiecare dată dorește să evidențieze acest lucru. Cel mai important lucru este să lupți și să nu renunți niciodată.”

  „Am ales baschetul deoarece îmi plac sporturile de echipă. Victoria unui meci nu stă doar în mâinile tale, ci în mâinile întregii echipe. Nu se compară nimic cu efortul depus de întreaga echipă” a menționat elevul caporal Marian Pană de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova.

În comunicatul de presă sunt prezentate atât clasamentul general, cât şi rezultatele pe discipline sportive.

Astfel, în Clasamentul general, pe  Locul I se află Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” cu 89 de puncte, pe Locul II Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”  Breaza cu 87 de puncte, pe Locul III Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia cu 74 de puncte,  pe Locul IV Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova cu 61 de puncte, iar pe Locul V Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa– 42 de puncte.

La Atletism : Locul I Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – 28  puncte; Locul II Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – 22 puncte;

Locul III Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” – 19 puncte; Locul IV Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – 16 puncte; Locul V Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – 13 puncte.

La Baschet:  Locul I Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – 16 puncte;

Locul II Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” – 12 puncte;

Locul III Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – 10 puncte;

Locul IV Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – 8 puncte;

Locul V Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – 6 puncte;

La Handbal: Locul I Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – 16 puncte;

Locul II Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” – 12 puncte;

Locul III Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – 10 puncte;

Locul IV Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – 8 puncte;

Locul V Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – 6 puncte;

La Volei masculin: Locul I Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – 16 puncte;

Locul II Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” – 12 puncte;

Locul III Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – 10 puncte;

Locul IV Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – 8 puncte;

Locul V Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – 6 puncte;

La Volei feminin: Locul I Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – 16 puncte;

Locul II Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” – 12 puncte;

Locul III Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – 10 puncte;

Locul IV Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – 8 puncte;

Locul V Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – 6 puncte;

La Tenis:  Locul I Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – 15 puncte;

Locul II Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – 11 puncte;

Locul III Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – 9 puncte;

Locul IV Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – 7 puncte;

Locul V Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – 5 puncte;

La festivitatea de premiere a participat general de brigadă Mircea Gologan, comandantul Bigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița, colonel Daniel Banu din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, comandanții colegiilor militare din Breaza și Alba Iulia, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, dar şi reprezentanți ai Biroului Educație Fizică și antrenori. (L.B.)

Foto: Miruna Modiga 
Laurențiu Sbiera 


Intră acum și în grupul de