Rezultate deosebite înregistrate de elevi ai Colegiului Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc la Concursul Internațional European championship forestry skills din Suedia


Intră acum și în grupul de

Elevi ai Colegiului Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc au înregistrat rezultate deosebite la Concursul Internațional European championship forestry skills, desfăşurat în perioada 22-26 mai 2019, la Școala de resurse naturale din Svenljunga – Suedia.

Potrivit unui comunicat de presă al ISJ Suceava, la competiţie au participat elevi de la licee silvice din 17 țări europene,  România fiind reprezentată de un echipaj de la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc alcătuit din elevii Moisiuc Alexandru, Gabriel Rusu, Miroslav Polacek, Ștefan Vermesan, îndrumați de către profesoara Alina Cuciurean și maistrul instructor Barbu Cristian.

Sursa citată menţionează că echipajele au participat la două probe, respectiv traseul forestier şi proba de mânuire a motofierăstrăului. La proba Traseul forestier, desfăşurată pe parcursul a 2,8 km, elevii au avut de recunoscut specii de arbori, vânat, dăunători, de calculat suprafața de baza, diametrul mediu, de măsurat înălțimea unui arbore, de determinat vârsta unui arbore, panta terenului, o proba de prim ajutor și o proba surpriză – realizarea unui puzzle din bucăți de lemn.

“La această probă echipa României s-a situat pe locul II, deşi a  înregistrat punctajul  maxim de 4875 puncte, același ca echipa Austriei, departajarea făcându-se după timp, diferența fiind de 3 minute”, precizează ISJ Suceava.

La proba de mânuirea motofierăstrăului – tăierea de precizie – elevul Polacek Miroslav, de la Colegiul Silvic ” Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, s-a clasat pe locul II, iar echipa acestui colegiu s-a clasat pe locul IV.

“În clasamentul general pe țări, România s-a clasat pe locul III, după Austria și Italia”, menţionează ISJ Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de