Primarul Chişinăului solicită votul studenţilor basarabeni din Suceava la alegerile din Republica Moldova

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Partidului Liberal din Republica Moldova, s-a întâlnit vineri, la Palatul Administrativ din Suceava, cu elevi şi studenţi basarabeni cărora le-a cerut să meargă la vot la alegerile legislative din 4 aprilie, subliniind că prezenţa fiecăruia la urne este importantă pentru a oferi o cât mai mare legitimitate viitorului Parlament ales. „Sunteţi stâlpii naţiunii, cei care pregătiţi ziua de mâine a Republicii Moldova oriunde vă veţi afla”, a spus Chirtoacă. El a precizat că acelaşi mesaj, de a participa la vot, l-a transmis şi în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu cetăţeni ai Republicii Moldova la Roma, la Bologna, la Galaţi şi Iaşi.

Primarul capitalei Republicii Moldova a explicat că în România vor fi organizate doar două secţii de votare, ambele în Bucureşti, una la Ambasadă şi o alta la Consulat, apreciind că acolo vor putea vota doar câteva mii de persoane. „Se va putea merge direct acasă”, a spus Chirtoacă, arătând că există posibilitatea ca cei care vor merge la Bucureşti pentru a vota să nu reuşească să-şi exprime votul. „Insistăm mai mult asupra ideii de participare prin convingere, prin telefon, SMS, e-mail, sau comunicare directă cu cei de acasă”, a spus Chirtoacă, precizând că în rândul electoratului din Republica Moldova există „o dezamăgire” faţă de politicieni.

Totodată, primarul municipiului Chişinău le-a mai spus studenţilor că îşi doreşte ca aceştia să se întoarcă acasă după absolvire, pentru a contribui şi ei la schimbarea democratică din Republica Moldova, prezentând exemplul său personal. Chirtoacă a arătat că a absolvit liceul în Iaşi şi facultatea în Bucureşti şi că din 2003 s-a întors acasă, iar după patru ani, prin implicarea sa, s-a reuşit schimbarea după ce a fost ales primar general al municipiului Chişinău. „Sper ca şi dumneavoastră să contribuiţi la realizarea acestei schimbări”, a încheiat Chirtoacă.

loading...