Primarul Chişinăului solicită votul studenţilor basarabeni din Suceava la alegerile din Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Partidului Liberal din Republica Moldova, s-a întâlnit vineri, la Palatul Administrativ din Suceava, cu elevi şi studenţi basarabeni cărora le-a cerut să meargă la vot la alegerile legislative din 4 aprilie, subliniind că prezenţa fiecăruia la urne este importantă pentru a oferi o cât mai mare legitimitate viitorului Parlament ales. „Sunteţi stâlpii naţiunii, cei care pregătiţi ziua de mâine a Republicii Moldova oriunde vă veţi afla”, a spus Chirtoacă. El a precizat că acelaşi mesaj, de a participa la vot, l-a transmis şi în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu cetăţeni ai Republicii Moldova la Roma, la Bologna, la Galaţi şi Iaşi.

Primarul capitalei Republicii Moldova a explicat că în România vor fi organizate doar două secţii de votare, ambele în Bucureşti, una la Ambasadă şi o alta la Consulat, apreciind că acolo vor putea vota doar câteva mii de persoane. „Se va putea merge direct acasă”, a spus Chirtoacă, arătând că există posibilitatea ca cei care vor merge la Bucureşti pentru a vota să nu reuşească să-şi exprime votul. „Insistăm mai mult asupra ideii de participare prin convingere, prin telefon, SMS, e-mail, sau comunicare directă cu cei de acasă”, a spus Chirtoacă, precizând că în rândul electoratului din Republica Moldova există „o dezamăgire” faţă de politicieni.

Totodată, primarul municipiului Chişinău le-a mai spus studenţilor că îşi doreşte ca aceştia să se întoarcă acasă după absolvire, pentru a contribui şi ei la schimbarea democratică din Republica Moldova, prezentând exemplul său personal. Chirtoacă a arătat că a absolvit liceul în Iaşi şi facultatea în Bucureşti şi că din 2003 s-a întors acasă, iar după patru ani, prin implicarea sa, s-a reuşit schimbarea după ce a fost ales primar general al municipiului Chişinău. „Sper ca şi dumneavoastră să contribuiţi la realizarea acestei schimbări”, a încheiat Chirtoacă.


Intră acum și în grupul de