PSD pune şapte condiţii în vederea accesării împrumutului de la FMI


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele social-democraţilor suceveni, Ovidiu Donţu, a prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, cele şapte condiţii ale PSD care trebuie susţinute în vederea accesării împrumutului de la FMI pentru ca PSD să-şi asume în mod onest relaţia cu PD-L, dar să rămână „vertical” faţă de cetăţeni. El a arătat că în cazul accesării împrumutului de la FMI, PSD susţine ca banii să fie folosiţi la funcţionarea sectorului public şi nu privat, la menţinerea locurilor de muncă, la protejarea puterii de cumpărare a cetăţenilor.

Totodată, PSD consideră că prin accesarea acestui împrumut, băncile trebuie să relanseze creditarea şi să nu repatrieze profitul, să nu se întârzie aderarea României la zona euro, negocierile şi cheltuielile acestor fonduri să fie realizate transparent şi să nu fie scăzute finanţările pentru educaţie şi sănătate. „Dacă aceste condiţii vor fi acceptate, PSD îşi va asuma onest relaţia cu PD-L. Vrem să dovedim că suntem parteneri loiali faţă de PD-L, dar şi verticali faţă de cetăţeni”, a declarat Ovidiu Donţu.

Acordul de împrumut pe care România îl va încheia cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană are un caracter preventiv, care rezultă şi din faptul că nu trebuie majorată nici cota unică de impozitare, nici taxa pe valoarea adăugată, a declarat miercuri, premierul Emil Boc.


Intră acum și în grupul de