Cod portocaliu de ploi torențiale în județul Suceava de sâmbătă la prânz până duminică dimineața. Se vor semnala și descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni. Vremea instabilă se va menține până marți


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale pentru județul Suceava.

Potrivit ANM avertizarea este valabilă până duminică la ora 06:00 fiind așteptate ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată.

Meteorologii arată că în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Totodată, se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

ANM a emis și o informare meteo valabilă până marți la ora 10:00.

Astfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile.

 Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp(N.B.)


Intră acum și în grupul de