Percheziții la Suceava, București și Ialomița în cazul destructurării unei rețele de hoți de carburanți și contrabandiști de țigări. Polițiștii au ridicat 355.807 lei, 71.650 de lire sterline, 31.430 de euro, 11.000 de dolari, telefoane mobile și 12 autoturisme, dar și 9 tone de combustibili și instalații pentru furt de carburant-VIDEO


Intră acum și în grupul de

Poliţiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Ialomița, au efectuat 13 percheziții pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată, anunță Poliția Română.

Potrivit sursei citate, în urma perchezițiilor au fost indisponibilizate țigări de contrabandă, motorină de contrabandă, instalații artizanale folosite la sustragerea de carburant,  bani, autovehicule și telefoane mobile.

Astfel, în 29 mai 2019, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Ialomița și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Suceava, fiind puse în executare 10 mandate de aducere.

În urma acțiunilor, au fost indisponibilizate 9.000 de litri de motorină, 5 instalații artizanale folosite la sustragerea de carburant, 8 butelii cu gaz refrigerant, un pistol cu aer comprimat deținut fără autorizație și 200 de litri de ierbicid.

Au mai fost indisponibilizate 12 autoturisme, precum și aproape 2.500 de pachete de țigări de contrabandă.

De asemenea, polițiștii au ridicat 355.807 lei, 71.650 de lire sterline, 31.430 de euro, 11.000 de dolari, 6 telefoane mobile și 4 cartele SIM.

Sursa citată a precizat că a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore față de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani. Ulterior, magistrații au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă, iar față de o altă persoană, de 63 de ani, măsura controlului judiciar.                                                  

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi jandarmi.

Acțiunea s-a derulat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.(N.B.)


Intră acum și în grupul de