O curte și un subsol din Suceava inundate în urma ploilor torențiale. La Solca o locuință a fost inundată după ce apa a refulat prin instalația de canalizare


Intră acum și în grupul de

O curte și un subsol din municipiul Suceava au fost inundate, sâmbătă la prânz, în urma ploilor torențiale, iar străzile s-au transformat în mici pâraie, dar la Solca, o locuință a fost inundată prin instalația de canalizare care a refulat.

Potrivit ISU Suceava, în urma ploilor torențiale, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o curte și un subsol, în municipiul Suceava.

Totodată, din cauza eșecului utilităților publice, apa a refulat prin instalația de canalizare și a inundat o baie și o bucătarie dintr-o locuință din orașul Solca.

În municipiul Suceava, ploile torențiale au făcut ca străzile să devină mici pâraie, canalizarea pluvială nefăcând față.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale pentru județul Suceava.

Potrivit ANM avertizarea este valabilă până duminică la ora 06:00 fiind așteptate ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată.

Meteorologii arată că în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Totodată, se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

ANM a emis și o informare meteo valabilă până marți la ora 10:00.

Astfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile.

 Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp(N.B.)


Intră acum și în grupul de