Vicepreședintele regional al PNL Ioan Bălan somează pe prefectul Mirela Adomnicăi să ia măsuri după șantajul electoral de la Rădășeni: Se așteptau demiteri și demisii la Inspectoratul școlar și nu avansări


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a somat pe prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, să prezinte măsurile luate în urma scandalului electoral de la Rădășeni unde inspectorul școlar Gheorghi Cornia a cerut directorului școlii, consilier local PNL, să o „lase mai moale” în campania electorală dacă nu vrea să fie schimbat din funcție.

Bălan a spus că în același timp cere demisia inspectorului școlar general al județului Suceava, Cristian Cuciurean și demiterea inspectorului școlar Gheorghi Cornia.

„Cer prefectului să prezinte public ce măsuri a luat în urma scandalului legat de șantajul electoral făcut de inspectorul școlar Gheorghi Cornia la directorul de școală din Rădășeni. Cer demisia inspectorului școlar general Cristian Cuciurean pentru că nu a luat nicio măsură și cer demiterea inspectorului școlar Gheorghi Cornia”, a spus Bălan.

El a arătat că acest caz trebuia să aibă ca efecte demiteri și demisii și nu avansări

„Așteptăm demiteri și demisii și nu avansări. Constat cu surprindere că inspectorul școlar general este reconfirmat pe post în acest scandal în loc să i se ceara demisia”, a spus Bălan.

El a declarat că este necesar ca sucevenii să fie informați despre rezultatul anchetei făcute în acest caz deosebit de grav.

„Prefectul de Suceava sfidează cetățenii județului pentru că nu prezintă public rezultatele anchetei”, a spus Bălan.

În urmă cu o săptămână, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a cerut într-o conferință de presă sancțiuni dure după ce inspectorul şcolar pentru management instituțional din cadrul ISJ Suceava, Gheorghi Cornia a fost acuzat de presiuni și șantaj politic exercitate asupra directorului Şcolii Gimnaziale „Ion Lovinescu” din Rădăşeni, Grigore Bocanci, pe care l-ar fi amenințat cu pierderea funcției, dacă PSD pierde alegerile în comună.

Situația de la Rădășeni a fost înregistrată audio, iar Gheorghiu a spus că Gheorghi Cornia, care este în poziția care îi permite să controleze directorii de școli, i-a reproșat directorului Bocanci, consilier local PNL, că face politică la școală și l-a amenințat că va fi schimbat din funcţie.

„I-a spus că la partid s-a stabilit că dacă PSD iese sub media pe judeţ, va fi schimbat din funcție. Este inacceptabil că PSD își pune în funcții-cheie oameni care să facă presiuni asupra directorilor”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Deputatul Ioan Bălan a spus atunci că PSD practică acest tip de șantaj electoral la nivelul întregului județ folosind instituțiile statului, dar că acum există și proba audio care dovedește ceea ce PNL susține de mai mult timp.(T.B.)


Intră acum și în grupul de